Priprema projekta i druge projektne dokumentacije za izgradnju nove dvokolosiječne pruge na dionici Goljak – Skradnik

Goljak-Skradnik kartaCilj je ovoga projekta priprema projektne dokumentacije za izgradnju nove dvokolosiječne pruge na dionici Goljak – Skradnik, spojne pruge na dionici Karlovac – Belaj i spojeva pruge iz kolodvora Skradnik na postojeće pruge. Projekt je prepoznat kao jedan od prioriteta modernizacije željezničke mreže u Republici Hrvatskoj i dio je velikog projekta uspostave dvokolosiječne željezničke pruge visoke učinkovitosti za mješoviti prijevoz na cijelome koridoru RH2: državna granica Mađarska/Hrvatska – Koprivnica – Dugo Selo – Zagreb – Karlovac – Krasica – Rijeka – državna granica Hrvatska/Slovenija.

Ukupna je vrijednost projekta 9,1 milijun eura, s time da 85 posto (7,735 milijuna eura) financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15 posto vlada RH.

Provedba ugovora povjerena je poljskoj tvrtki URS Polska Sp. z.o.o. koja je u konzorciju s tvrtkom URS Infrastructure and Environment UK Limited. U međuvremenu, tijekom implementacije ugovora, tvrtke URS Polska Sp. z o.o i URS Infrastructure and Environment UK Limited promijenile su imena u AECOM Polska Sp. z.o.o. i AECOM Infrastructure and Environment UK Limited.

Ugovor je potpisan 20. srpnja 2012., a na projektu se počelo raditi 11. rujna 2012.

Kontakt za više informacija o projektu: korporativne.komunikacije@hzinfra.hr